Організація харчування

Перелік нормативних документів, що регламентують

організацію харчування у Введенському ліцеї:

– «Про освіту»;

– «Про повну загальну середню освіту»;

– “Про місцеве самоврядування в Україні”;

– “Про оздоровлення та відпочинок дітей”;

– «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»;

– “Про захист населення від інфекційних хвороб”;

“Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”;

– “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”;

– “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”;

– “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;

– “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”.

Постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”

Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку ( Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305)

Наказ МОЗ України від 25.09.2020 №2205 “Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти”.

 У Введенському ліцеї організовано безкоштовне харчування для   учнів пільгового контингенту. Це учні 1-11 класів, 53 школярі і 5 вихованців дошкільного підрозділу, які відшкодовують 50%  вартості харчування за Рішенням ІІ сесії VІІІ скликання «Про встановлення вартості харчування однієї дитини на день та встановлення плати за харчування в закладах освіти на 2021 рік на території Новопокровської селищної ради Чугуївського району Харківської області».

 З метою організації якісного та повноцінного харчування учнів навчального закладу, допомоги соціально незахищеним категоріям дітей, роботу організовано наступним чином:

  • забезпечено належну організацію та якісне надання послуг з харчування учнів;
  • організовано контроль за якісною роботою харчоблоку, його утриманням та забезпеченням необхідним обладнанням, інвентарем та посудом;
  • забезпечено організацію повноцінного та якісного харчування учнів відповідно до затверджених норм харчування;
  • тримається на контролі проведення С-вітамінізації третіх страв;
  • організовано харчування учнів навчального закладу відповідно до графіка роботи шкільної їдальні;
  • організовано забезпечення учнів та вихованців питною водою гарантованої якості;
  • забезпечено чітку організацію чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні відповідно до графіка чергування.

Організація харчування здійснюється згідно Державних санітарних правил та норм. Шкільна їдальня знаходиться в приміщенні закладу освіти, забезпечена всім необхідним інвентарем, миючими та дезінфікуючими засобами, забезпечена проточною холодною та гарячою водою.

Чергові вчителі проводять чергування в їдальні згідно графіка, слідкують за порядком під час обіду та санітарно-гігієнічним станом обідньої зали.