Інформація для батьків щодо профілактики шкідливих звичок та протиправної поведінки дітей та молоді в умовах воєнного стану

Напередодні літніх канікул в умовах воєнного стану  зосереджується увага на профілактиці шкідливих звичок та протиправної поведінки дітей та молоді. В Україні спостерігаються високі темпи зростання наркоманії. Через накркотики щороку помирає близько тисячі українців. Як свідчать результати соцопитувань, проведених у квітні минулого року Українським інститутом майбутнього,  кожен десятий українець зустрічався з наркотичною залежність серед своїх близьких, колег. Уживання психоактивних речовин неповнолітніми набуло значного поширення та являє серйозну небезпеку для подальшого розвитку нашого суспільства.

За результатами останнього міжнародного дослідницького проєкту “Європейське опитування учнівської молоді щодо вживання алкоголю та наркотичних речовин”, 85, 7 % усіх опитаних підлітків упродовж свого житття вживали алкогольні напої принайні один раз.

Втрата рідних та близьких, житла та роботи, вимушене переселення стають причиною збільшення неблагополучних родин в Україні, тих, хто зламався через війну. Зараз, постає питання, як підтримати дітей та молодь у важкий час?

Батьки мають пам’ятати, що лише доброзичливий стиль виховання дітей, при якому  мама та тато встановлюють правила прийнятої поведінки, уважно стежать за вільним часом і моделями дружби, допомагають здобувати особисті та соціальні навички,що є зразком для наслідування, є одним з найпотужніших чинників захисту від вживання психоактивних речовин та інших ризикованих форм поведінки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.