Календарний план та організація проведення Національного мультипредметного тесту

До уваги учнів 11-х класів, їх батьків та педагогів!

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив календарний план організації та проведення у 2022 році Національного мультипредметного тесту.

Мультитест для випускників шкіл триватиме 120 хвилин

Український центр оцінювання якості освіти проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту, тому Міністерство освіти і науки України збільшило для випускників шкіл тривалість національного мультипредметного тесту до 120 хвилин.

Більше інформації на сайті Українського центру оцінювання якості освіти

До уваги учасників НМТ: не пропустіть смс-повідомлення!

Упродовж найближчих двох-чотирьох днів, особи, які створювали реєстраційні картки учасників ЗНО, отримають смс-повідомлення від Centr_ZNО, де буде зазначено прізвище потенційного учасника національного мультипредметного тесту, а також логін та пароль – дані для входу наІнформаційну сторінку.

Національний мультипредметний тест

Замість традиційного ЗНО лише у 2022 році випускники складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ), який проводитимуть у комп’ютерному форматі. Це випробування міститиме три блоки завдань:

-з української мови,
-з математики,
-з історії України.

Презентація Українського центру оцінювання якості освіти щодо проведення національного мультипредметного тесту

Демонстраційний варіантнаціонального мультипредметного тесту

Тестування відбуватиметься в комп’ютерному форматі, завдяки чому буде створено максимально безпечні умови для учасників вступної кампанії.

За виконання кожної складової тесту учасник після завершення тестування отримає окремий результат. Завдання НМТ відповідатимуть змісту програм ЗНО з навчальних предметів і будуть аналогічними до використовуваних у ЗНО. Український центр оцінювання якості освіти підготує демонстраційний варіант НМТ, щоб учасники змогли ознайомитися з форматом тестування заздалегідь. Наразі зазначимо, що завдань з відкритою формою відповіді, наприклад написання власного висловлення, в НМТ не передбачено. Заплановано, що НМТ можна буде пройти і в країнах Східної Європи. Замість результатів НМТ можна буде використовувати результати ЗНО 2019ー2021 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.