Безпека в мережі Інтернет

У сучасному світі комп’ютерні технології переживають бурхливий розвиток і широке поширення Інтернету відкриває перед нами великі можливості для спілкування і саморозвитку.  Проте мережа Інтернет – це не тільки безмежне джерело  можливостей, але й велике джерело загроз. Дуже велику увагу при роботі з Інтернетом необхідно відводити питанням безпеки.

У рамках «Місяця цифрової грамотності» учні 8-А класу разом з вчителем інформатики Перепелицею Т. С. та педагогом-організатором Сидько О. А.  говорили про такі поняття як «Кібербулінг» та «Кібератака», розглядали найбільш розповсюджені кіберзлочини  за 2020 рік, дали відповіді на запитання: які небезпеки підстерігають нас в Інтернеті, особливо в соціальних мережах? Як їх уникнути?, діти пройшли тест «Інтернет: жертва, свідок, агресор», визначивши приналежність до певної категорії, переглянули відео: «Основи кібергігієни» ( https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene ), «Обережно! Кібешахраї!» ( https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention-cyber-fraudsters ),  «Кіберняні» ( ( https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene ) ).

Рекомендуємо для перегляду серіал для батьків “Безпека дітей в інтернеті”, який можна знайти за посиланням  https://osvita.diia.gov.ua/courses/serial-dlya-batkiv-onlayn-bezpeka-ditey

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.