Екологічні квести до “Зеленої естафети”

В рамках проведення Всеукраїнського юннатівського природоохоронного руху «Зелена естафета» вихованці гуртка «Творча майстерня» в травні 2021 року розпочали низку змагань на еколого-натуралістичну тематику. Найактивнішу участь у заходах взяли учні 4 та 5 класів. Змагання проходили 13, 17, 20 та 24 травня у формі квестів. Учні долали тематичні станції із завданнями.

На станції «Екологічна» дізналися, який об’єм кисню в день необхідний людині для дихання та дату видання Міжнародної Червоної книги (1966 рік). На станції «В царстві рослин» згадали ядовиті рослини та правила безпеки. На станції «Пташиний спів» повторили назви птахів-наслідувачів (які пародіюють звуки навколо) та дізналися, з якою швидкістю пересуваються стрижі (раніше вважалося, 500 км за день перельоту, тепер дослідили, що аж 830!). А також склали розкидані половинки прислів’їв про птахів. На станції «Пізнавальна» дослідили симбіоз попелиці та мурах. А на «Метеорологічній» відчули себе дослідниками погоди.

Діти дізналися про основні принципи раціонального використання природних ресурсів, а також поглибили знання про місцеві фіто- та біоценози. Отримані знання та дослідження впливу різних чинників довкілля (зокрема й антропогенного походження) на біосистеми допоможуть учням докладати цілеспрямовані зусилля для збереження навколишнього середовища.

Оцінювалися не лише кількість правильних відповідей, але й швидкість виконання завдань під час проходження маршруту, точність відповідей, етику поведінки на маршруті. Зазначимо, що всі команди показали високий рівень знань та відповіли більш ніж на 75 відсотків запитань. Дякуємо їм за участь, а керівникам класів Степашкіній Валентині Володимирівні та Губановій Олені Вікторівні за допомогу в організації квестів! До наступних змагань!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.