Обов’язкове ДПА з математики у 2021 році

Як учні складатимуть обов’язкове ДПА та ЗНО з математики у 2021 році: умови

Зовнішнє незалежне оцінювання з математики міститиме два рівні – базовий і профільний.

У2021 році випускники українських шкіл обов’язково складатимуть Державну підсумкову атестацію з математики. Однак, як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО), процес складання ДПА та ЗНО з математики у наступному році матиме певні особливості.

 У ЯКИЙ СПОСІБ УЧНІ СКЛАДАТИМУТЬ ЗНО З МАТЕМАТИКИ У 2021 РОЦІ?
  • школярі, які вивчали математику на стандартному рівні, отримають на ЗНО 28 завдань та 150 хвилин на їх виконання;
  • школярі, які вивчали математику на профільному чи на стандартному рівні, але планують за допомогою цього предмета вступати до ЗВО, матимуть 34 завдання, на виконання яких відведено 210 хвилин.

Тож абітурієнти, які не планують вступати до ЗВО за результатами тесту з математики та не вивчали цей предмет на профільному рівні, можуть скласти сертифікаційну роботу з математики на рівні стандарту – тоді вони отримають лише 1 бал за ДПА.

Проте ті учні, які вивчали математику на стандартному рівні, але хочуть використати цей предмет під час вступу, отримають сертифікаційну роботу з математики із завданнями поглибленого рівня.

Такий результат ЗНО з математики зараховуватиметься як бал за ДПА (за 12-бальною шкалою). Результат залежатиме від рівня (стандартного чи профільного), на якому учні вивчали цей предмет у школі.

ЯКІ ПРЕДМЕТИ СЛІД ЗДАВАТИ НА ДПА, А ЯКІ – НА ЗНО?

Обов’язковими предметами на ДПА є українська мова та математика. Третій предмет – Історія України чи іноземна мова, а четвертим може бути будь-який предмет на вибір учня.

А випускник 11 класу під час складання ЗНО, матиме можливість обирати з-поміж 12 предметів. Обов’язковими будуть українська мова та література або лише українська мова. Більше 5-ти навчальних предметів одинадцятикласник скласти не може.

В УЦОЯО запевнили: математика не є обов’язковим предметом на ЗНО, обов’язковий він лише для ДПА.

інформацію взято з сайту https://vseosvita.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.