23 листопада була проведена бесіда «Я та соціальні мережі» для учнів 1-4 класів

Чи помічали ви, що сучасні діти часто зловживають можливостями, які відкриває світ інтернету? Замість того, щоб дивитися корисні відео та вивчати іноземні мови, вони нерідко «зависають» у соціальних мережах, грають в онлайн-ігри або користуються забороненим контентом. Але не варто думати, що така ситуація існує лише в Україні! Наразі проблема правильного та безпечного використання інтернету постала дуже гостро в усьому світі.

23 листопада була проведена бесіда «Я та соціальні мережі» для учнів 1-4 класів ліцею

Висока популярність соціальних мереж пов’язана з тим, що вони допомагають нам реалізувати природну потребу в соціалізації та самовираженні. Обмін повідомленнями і думками, публікація фото та картинок, дискусії у коментарях та «вподобання» формують для нас позитивні емоції. Та, крім позитивних якостей соціальних мереж, є багато проблем та загроз, які вони становлять. Особливо небезпечними вони можуть стати для молоді.
Вчені зазначають, що за останні 25 років кількість підлітків із психологічними проблемами зросла на 70%. Одна з причин – висока популярність соціальних мереж. Саме на них витрачається близько 28% часу, проведеного в інтернеті. А користувачі віком від 15 до 19 років проводять у соцмережах у середньому близько 3 годин на день. Крім того, близько 70% часу, витраченого на Всесвітню мережу, не пов’язані з роботою чи навчанням.

Сьогодні ми отримали достатню кількість позитивних відповідей, але і не менше негативних. Чим більше буде розвиватися цивілізація, тим способи спілкування між людьми теж будуть удосконалюватися. Людство завжди перебуває у пошуку нових форм спілкування.

Пам’ятайте: соціальні мережі – це зручно, але й небезпечно! Втрата соціальних навичок, сну, депресія та агресія. До таких наслідків призводить зловживання соціальними мережами. Користуйтесь відповідально! Обмежуйте час проведений в соціальних мережах та “фільтруйте” інформацію, яку отримуєте з них!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.