Як користуватися додатком GrowApp у дослідженнях навколишнього середовища?

Мобільний додаток GrowApp був запущений філією GLOBE у Нідерландах та партнерами в рамках Європейської фенологічної кампанії GLOBE. Додаток дозволяє створювати анімацію вашого дерева, фотографуючи за допомогою смартфона. Додаток безпосередньо перетворює ці зображення на уповільнений фільм, який показує зміни в рослинному світі за сезонами і навіть за роками.

Вчений Арнольд ван Влієт пояснює GrowApp:

Чому GrowApp?

  • GrowApp можна використовувати як доповнення до збору даних GLOBE. Чудово спостерігати за процесом Green Up і Green Down за протоколами GLOBE і водночас робити чудове покадрове відео про дерево, за яким ви спостерігаєте.
  • Ділитися створеними відео з друзями та європейською спільнотою, створюючи анімацію розквіту рослин на власному подвір’я, ви допоможете вченим краще зрозуміти вплив зміни клімату на навколишнє середовище.

 

Педагоги, які користуються додатком, говорять: «Ми виявили, що дослідження може бути легким і цікавим. Нам подобалося використовувати програму Growapp».

 

Завантажте GrowApp

для Android   /   для iPhone

 


Як користуватися GrowApp?

  1. Знайдіть дерево (один із 7 видів, які потрібно вивчати під час кампанії), яке ви регулярно бачите (наприклад, поруч зі своїм домом).
  2. Завантажте програму. Відкрийте програму та зробіть перший знімок (кнопка камери в нижньому правому куті програми).
  3. Торкніться «Опис» і введіть  хештег #  , який дозволить будь-кому відфільтрувати фотографії.
    1.  Породи: #береза, #ліщина, #дуб, #вишня, #липа, #бук, #інжир
    2. #ГЛОБУС
    3. #Назва вашої школи
  4. Завантажте картинку.
  5. Зробіть наступні зображення, клацнувши піктограму, що містить перше зображення. Потім натисніть кнопку камери з плюсом, щоб додати нове зображення. Ви побачите попереднє зображення прозорим, щоб ви могли ідеально вирівняти його.
  6. Як тільки ви зробите більше 1 знімка, автоматично повернеться зображення, щоб ви побачили простий уповільнений фільм (=анімація).
  7. Переглядайте результати на карті в самому GrowApp або на  www.growapp.today

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.