Екологічна акція “Зроби годівничку для синички”

Зима радує дорослих та малюків своєю красою, святами. Але ця холодна пора року диктує свої правила. Особливо тяжка і голодна вона для представників пернатих. Настає час коли вони потребують турботи. Птахи – це окраса природи. Життя людей нерозривно пов’язане з життям птахів. Птахами люди цікавилися завжди. Хто з нас не мріє злетіти високо в небо й подивитись на землю з висоти пташиного льоту? А кого не зачаровували пташині пісні? Птахів називають санітарами лісів, полів, садів. Вони знищують комах, поїдають насіння бур’янів, очищають природу від шкідників. Ось чому необхідно оберігати птахів, допомагати їм вижити в несприятливих умовах зими.

Взимку птахам не вистачає їжі. Тому люди їх підгодовують, насипаючи їжу в годівнички, виготовлені власноруч і цим допомагають крилатим друзям перезимувати. У холодну пору птахи шукають корм протягом усього дня. Де ж зимою знайти поживу? Це нелегке завдання птахи виконують по-різному: хтось шукає у складках кори жуків і павуків, а хтось знаходить минулорічні бруньки і насіння на кущах і деревах. На смітниках зграями збираються ворони, галки. Зграйки горобців метушаться на пустирях, зарослих бур’янами, смакуючи насіння лободи, будяків у товаристві щиглів, коноплянок, вівсянок.

До годівниць, розвішаних на деревах у садах і парках, злітається найрізноманітніше птаство. Найчастіше навідуються сюди великі синиці. Їхня улюблена пожива – шматочки свіжого несоленого сала, крихти сиру. Суміш проса, вівса, конопляного насіння приваблює гаїчок. Висушені плоди горобини на годівницях люблять дрозди, а дятли охоче їдять навіть відварені макарони. Сьогодні наші вихованці ліцею долучилися до акції “Зроби годівничку для синички”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.