У світі професій

 

“Люди різні – потрібні, люди різні – важливі…” – слова цього простого, здавалося б на перший погляд віршика, виглядають сьогодні дуже актуальне. Тому що вибір професії на закладає основи майбутньої самореалізації особистості. Кожна людина незалежно від статі чи віку, щасливий, лише коли успішний, і бажано цього домогтися успіху в тій справі, яким хочеться займатися з дня у день. Виходить практично замкнуте коло: щоб домогтися самореалізації та успіху, потрібно бути майстром у своїй справі, а будучи майстром, можна з більшою легкістю добитися визнання.

Кожна професія, якщо тільки до неї ставитися з любов’ю і знанням справи, має в собі невичерпні можливості до творчості.
Вибір майбутньої професії – тема актуальної розмови для кожного підлітка, бо це одне з найважливіших питань у житті, від якого багато в чому залежить подальша доля.
Ця проблема – задача з багатьма невідомими: Що я добре вмію? Чого хочу? А що потрібно суспільству?
Чи можна зробити правильний вибір майбутнього професійного шляху, якщо твої знання про сучасний світ професій дуже обмежені. Важливий перший крок у пошуках свого професійного місця.
Саме тому вихованці ліцею вже сьогодні говорять про вибір професій. Пройшли виховні заходи за темами: “Бджілка мала,але й та працює”, “Усі професії хороші -вибирай на смак”, “Вибір професій – вибір життєвого шляху”, “Професійне самовизначення: Хочу. Можу. Треба”

«Світ професій» – це сучасна цифрова Платформа різноманітних освітніх матеріалів для забезпечення професійного навчання.

ПЛАТФОРМА З ПРОФОРІЄНТАЦІЇ ТА РОЗВИТКУ КАР’ЄРИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.