Кібербезпека в сучасному світі: актуальні виклики

Протягом тижня в учнів 2-11 класів відбулись заходи з цифрової безпеки.

Уявіть, що у вас в один момент викрали доступ до всіх месенджерів та інтернет-акаунтів, ви панікуєте й поняття не маєте, що до цього призвело. У більшості з подібних випадків причиною буде необачне поводження з інформацією в онлайн-просторі. Кожен з нас ризикує стати жертвою кіберзлочинців, якщо не знає можливих видів інтернет-загроз.

Учні дізналися, як запобігти таким ситуаціям.

Кібербезпека потрібна? щоб захистити персональні дані, паролі та фінансову інформацію від зловмисних атак та крадіжок в Інтернеті. Також вона убезпечує від загроз під час онлайн-покупок, користування соціальними мережами та спілкування в онлайн-режимі.

Ми отримали розуміння, що таке “кібербезпека”, і чому це вас стосується, які небезпеки можуть чекати в повсякденному онлайн-житті, обізнаність в кібератаках державного рівня, та рекомендації, що робити й чого уникати в інформаційному просторі, аби не стати жертвою кіберзлочинців.

Учні 10 класу підготували та захистили проекти на теми: “Обережно -scam!”, “Шахрайство з платежем та передоплатою”, “Шахрайство з орендою майна”, “Афера з надзвичайною ситуацією/рідними”, “Шахрайство з онлайн-покупками”, “Афера з інтернет-знайомствами”. Учні 2-11 класів пройшли квест і стали упевненими дослідниками інтернету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.